Maatila lähellä kaupungin sykettä

Haltialan tila

Tervetuloa tutustumaan koko perheen kanssa!

hero-haltiala_2

Maatila avoinna

Talviaikana lampolaan pääsee vierailemaan Helsingin kaupungin sivuilla ilmoitetun infon mukaisesti. Kesällä eläimet ovat ulkona.

Haltialaan saapuminen

Voit tulla sekä julkisilla tai omalla autollasi. Ohjeet julkisilla liikkumiseen
 täältä.

Pysäköinti

Meille pääset omalla autolla helposti. Huomioithan, että varsinkin kesäaikaan parkkipaikat ovat usein täynnä. P-paikat on merkitty ennen ja jälkeen tilakeskuksen.

w-h-001

Haltialan tila on Helsingin kaupungin omistama maatila. Tila antaa kävijöille tilaisuuden tutustua maatilan toimintaan lähellä kaupungin sykettä.

w-h-002

Tilalla on toista sataa Suomenlammasta ympärivuotisesti. Ne ovat kesästä syksyyn ulkosalla, jolloin niitä pääsee ihastelemaan aamusta iltaan.

w-h-003

Haltialassa kasvatetaan kolmea eri lehmärotua: Aberdeen-Angusta, Herefordia ja Ylämaan karjaa. Haltialassa ei ole lypsykarjaa.

w-h-004

Haltialassa on viljelyspeltoa yli 200 hehtaaria. Pelloilla viljellään mm. kauraa, vehnää, ruista, rypsiä jne.

w-h-005

Osalle pelloista kylvetään joka vuosi auringonkukkia ja hernettä, joita kaupunkilaiset saavat poimia heinä-elokuussa. Pelloilta löytyy myös ruiskaunokkia ja pellavaa.

w-h-006

Kesäisin Haltialan eläinkunta laajenee, kun tilalle saapuvat kesäpossut ja poliisien hevoset. Lisäksi piha-aitauksissa asustelevat mm. kanat.