Wanhan Pehtoorin rakkaustarina

Seija Paakkola tuli Haltialaan 80-luvun lopulla työharjoitteluun Agrologi-opintoihinsa liittyen. Seijan ja Jarin tiet kohtasivat muutaman vuoden kuluttua uudelleen myös tämän jälkeen. Seija muutti yhdessä tyttärensä Jennin kanssa Haltialan keltaiseen taloon pari vuotta myöhemmin.

 

 

Aktiivinen Seija perusti kioskin tilan yhteyteen vuonna 1992. Kioskissa palveltiin ulkoilijoita tarjoamalla mm. kahvia ja jäätelöä. Nykyinen jäätelökioski on samalla paikalla, kuin Seijan silloinen myyntikioski.

Vuonna 1994 Tilan pihapiiristä vapautui ihastuttava punainen talo, kun tilan työntekijä jäi eläkkeelle. Seija tarttui tilaisuuteen ja ehdotti Helsingin kaupungille, että talo remontoitaisiin kahvilaksi. Tästä alkoi nykyisen Wanhan Pehtoorin –kahvilan tarina ja paikka kehittyi Seijan johdolla aina vuoteen 2003 saakka.

Vuonna 2004 oli uuden aikakauden alku. Seijan 20-vuotias tytär Jenni siirtyi pieneläinhoitajan töistään kahvilan uudeksi yrittäjäksi. Seija jatkoi mukana keskittyen enemmän keittiön johtamiseen. Tästä alkoi kiireisemmät- ja toiminnan laajenemisen vuodet joen toisella puolella tapahtuneen uudisrakentamisen johdosta. Vantaan Tammiston ja Kartanonkosken uudet asuinalueet lisäsivät selvästi Haltialan kävijöiden määrää.

Jennin ja Seijan aktiivisuus tapahtumien kehittäjinä ja Haltialan tilan tunnetuksi tekemisessä ovat tuoneet mm. tilan alueella järjestettäviin Haltiala Hayride –countrybileisiin tuhansia kävijöitä ja jokaisena kesäkeskiviikkona pidettäviin motoristikokoontumisiin jopa satoja moottoripyöriä. Suosituista tapahtumista huolimatta tärkeintä on kuitenkin Haltialan tilan autenttinen maalaishenkisyys. Tätä ainutlaatuista ja rauhallisen rentouttavaa ilmapiiriä Jenni haluaa vaalia myös nykyisessä toiminnassa.